α-amylaza, celulaza, lipaza, laktaza i proteaza, które zostały pozyskane w procesie fermentacji mikrobiologicznej grzybów i bakterii. Każdy z tych enzymów wykazuje inne właściwości: α-amylaza rozkłada węglowodany takie jak długołańcuchowe polisacharydy na mniejsze jednostki, celulaza rozkłada celulozę, lipaza rozkłada tłuszcze, proteaza rozkłada białka i peptydy, natomiast laktaza rozkłada laktozę. Skład wzbogacony o naturalny prebiotyk w postaci inuliny. Inulina z cykorii przyczynia się do prawidłowej pracy jelit poprzez zwiększenie częstotliwości wypróżniania. Korzystne działanie występuje w przypadku dziennego spożycia 12 g inuliny z cykorii. Porcja produktu dostarcza 70 mg inuliny.

Kompleks multienzymatyczny DigeZyme®; inulina z korzenia cykorii; otoczka kapsułki: żelatyna

DIGEZYME® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy SABINSA CORPORATION

Aktywność enzymów trawiennych DigeZyme®1 kapsułka
α-amylaza (pochodzenie: Aspergillus oryzae) 3600 U
proteaza (pochodzenie: Bacillus subtilis) 900 U
celulaza (pochodzenie: Trichoderma longibrachiatum) 30 U
laktaza (pochodzenie: Aspergillus oryzae) 600 U
lipaza (pochodzenie: Rhizopus oryzae) 150 U

 

Składniki w porcji dziennej1 kapsułka
DigeZyme® 150,00 mg
Inulina 70,00 mg


Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia: spożywać 1 kapsułkę dziennie. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 1 kapsułka.

6 innych produktów w tej samej kategorii: