α-amylaza, celulaza, lipaza, laktaza i proteaza, które zostały pozyskane w procesie fermentacji mikrobiologicznej grzybów i bakterii. Każdy z tych enzymów wykazuje inne właściwości: α-amylaza rozkłada węglowodany takie jak długołańcuchowe polisacharydy na mniejsze jednostki, celulaza rozkłada celulozę, lipaza rozkłada tłuszcze, proteaza rozkłada białka i peptydy, natomiast laktaza rozkłada laktozę. Skład wzbogacony o naturalny prebiotyk w postaci inuliny. Inulina z cykorii przyczynia się do prawidłowej pracy jelit poprzez zwiększenie częstotliwości wypróżniania. Korzystne działanie występuje w przypadku dziennego spożycia 12 g inuliny z cykorii. Porcja produktu dostarcza 70 mg inuliny.
Kompleks multienzymatyczny DigeZyme®; inulina z korzenia cykorii; otoczka kapsułki: żelatyna
DIGEZYME® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy SABINSA CORPORATION
Aktywność enzymów trawiennych DigeZyme® | 1 kapsułka |
---|
α-amylaza (pochodzenie: Aspergillus oryzae) |
3600 U |
proteaza (pochodzenie: Bacillus subtilis) |
900 U |
celulaza (pochodzenie: Trichoderma longibrachiatum) |
30 U |
laktaza (pochodzenie: Aspergillus oryzae) |
600 U |
lipaza (pochodzenie: Rhizopus oryzae) |
150 U |
Składniki w porcji dziennej | 1 kapsułka |
---|
DigeZyme® |
150,00 mg |
Inulina |
70,00 mg |
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia: spożywać 1 kapsułkę dziennie. Popić wodą (250 ml). Zalecana porcja dzienna to 1 kapsułka.