Pancake to Amerykańskie, puszyste placuszki. Klasyczne, proste do wykonania, najlepsze na śniadanie lub brunch. Udają się za każdym razem. 

Sposób przygotowania:

- Do miski lub blendera wsyp 70 gramów proszku (3 miarki - 1 porcję) i wlej około 140 ml wody lub mleka.

- Mieszaj wszystko do połączenia składników.

- Wlej ciasto naleśnikowe na rozgrzaną patelnie. Smaż dopóki na powierzchni pojawią się bąbelki, a następnie przewróć na drugą stronę.

- Smaż na drugiej stronie aż naleśniki uzyskają złoty kolor. Podawaj gorące z sosem lub syropem.

Składniki odżywcze100g70g**RWS 70g
Wartość energetyczna 1540kJ/367kcal 1078kJ/257kcal 13%
Tłuszcz 7,96g 5,57g 8%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,02g 2,81 14%
Węglowodany 34,67g 24,27g 9%
w tym cukry 13,28g 9,3g 10%
Białko 34,02 23,81 48%
Sól 0,37g 0,26 4%

6 innych produktów w tej samej kategorii: